PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Izvajalci izobraževanj


TJAŠA ARKO

Profesorica likovne vzgoje, ki že več kot 10 let vodi delavnice, usposabljanja in treninge s področja komunikacije, prostovoljstva in razvijanja osebnostnih kompetenc. Uživa v raziskovanju skupinske dinamike, ki se splete med udeleženci. V času študija je veliko časa namenila prostovoljskemu delu z mladimi. Poklicna pot jo je leta 2009 pripeljala na Slovensko filantropijo. Dodatno se je izobrazila s področja izobraževanja odraslih (Izobraževalni trener praktik) in se vseskozi izobražuje na področjih dobre komunikacije. Verjame, da se da težke teme obdelat tudi na zanimiv način in da se ne glede na starost največ naučimo, če se ob učenju zabavamo in raziskujemo.


JAKA KOVAČ

Jaka Kovač je trener neformalnega izobraževanja, facilitator in mladinski delavec. V okviru Slovenske filantropije, , je od leta 2005 odvodil preko 400 usposabljanj na teme kot so komunikacija in reševanje konfliktov, skupinska dinamika, medkulturni dialog, mentorstvo prostovoljcem, medgeneracijsko sodelovanje, participativno, vodenje skupin, integracija beguncev, mladinsko delo … Je aktiven član Društva moderatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting conversations that matter”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. Kot trener pogosto vodi mednarodne treninge znotraj programa Erasmus+, predvsem na področju mednarodnega prostovoljstva. Pri njegovem delu ga najbolj navdušuje raziskovanje kolektivne modrosti skupin ter odpiranje novih polj možnega. Pri tem se trudi ustvarjati varen in ustvarjalen prostor, ki udeležencem omogoča priti v stik s sabo ter pripomore k ozaveščanju svojih potencialov ter potencialov skupine.

Redno se udeležuje izobraževanj nenasilne komunikacije (po Marshallu B. Rosenbergu), je v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja. Več let se je učil in prakticiral skupinski dialog (po Davidu Bohmu), je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.


MATEJA SLAPNIK

Mateja, po izobrazbi univ. dipl. soc. delavka, je zaposlena na Slovenski filantropiji na programu Prostovoljstvo, skrbi za koordiniranje Prostovoljskega servisa v Ljubljani in je izvajalka uvodnih usposabljanj za prostovoljce. Pri svojem delu se vsakodnevno srečuje z iskalci pomoči, ki se soočajo z različnimi stiskami, jih informira, svetuje, opravlja zagovorniško vlogo in spremlja proces pomoči.

Prostovoljcem, ki se zanimajo za prostovoljstvo, pomaga pri iskanju njim primernega prostovoljskega dela, jim svetuje v zvezi z dilemami, vprašanji glede pravic in odgovornosti v prostovoljstvu ter nudi mentorsko podporo prostovoljcem v okviru Prostovoljskega servisa. Delovne izkušnje je pridobivala s prostovoljskim delom z mladimi in starejšimi, s koordiniranjem socialnovarstvenih programov in projektov ter vodenju skupin starejših ljudi za samopomoč.


ANDREJA HLEB

Sociologinja, ki na Slovenski filantropiji dela na področju zagovorništva, svetovanja in razvoja prostovoljstva, v preteklosti pa je delala tudi z osebami z mednarodno zaščito. Za njih je vodila delavnice in jim pomagala pri integraciji v lokalno okolje. Izkušnje z vodenjem skupine in delom v njej si je pridobila z delovanjem v raznih društvih (taborniki, društvo prijateljev mladine, študentski klub…), kjer je organizirala tečaje, delavnice, tabore in druge aktivnosti za otroke in mladostnike. Kot prostovoljka se je udeležila več aktivnosti tako v Sloveniji kot tujini.

PRIMOŽ JAMŠEK

Primož Jamšek, dipl. soc. delavec, je na Slovenski filantropiji zaposlen kot vodja terenskega dela. Na Slovenski filantropiji deluje od leta 2002, kot vodja aktivnosti na področju prostovoljstva pa od leta 2008. Sodeloval je pri snovanju uvodnih usposabljanj za prostovoljce in prostovoljke ter pri vzpostavitvi širšega programa Razvijanje in promocija prostovoljstva v Sloveniji. Letno izvaja okoli 40 delavnic in usposabljanj za prostovoljce in mentorje. Je tudi kreator strokovnih usposabljanj za strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanje »prostovoljstvo-krepitev vrednot nenasilje«, ki jih je tudi večkrat izvajal. S svojimi prispevki je sodeloval tudi že na najrazličnejših mednarodnih konferencah v Evropski uniji in izven nje. Njegove aktivnosti segajo tudi na področje sistemske ureditve prostovoljskega dela. Je strokovnjak, ki je dnevno v stiku s prostovoljskim sektorjem in dobro pozna njegove izzive in priložnosti.

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki