PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Slovenska mreža prostovoljskih organizacij

Slovenska mreža prostovoljskih organizacij je nastala kot odgovor na skupno potrebo posameznikov, organizacij in družbe po promociji prostovoljstva, prepoznavanju vrednosti prostovoljskih aktivnosti in ustvarjanju okolja naklonjenega njegovemu razvoju. Vrednota prostovoljstva je v mrežo povezala več kot 1800 organizacij in tako postala največja vsebinska mreža in kot taka priznana tudi s strani države. Namen Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki jo koordinira Slovenska filantropija je:

  • Nuditi podporo organizacijam, da bodo čim lažje organizirale prostovoljstvo znotraj svojih programov.
  • Pomagati organizacijam, ki za svoje delo potrebujejo prostovoljke/prostovoljce, da se potencialnim prostovoljkam/prostovoljcem lahko predstavijo na enem mestu na spletu in da jih z objavo svojih potreb po prostovoljcih na www.prostovoljstvo.org hitreje pridobijo.
  • Vzporedno ponuditi iskalcem prostovoljskega dela možnosti za vključitev v prostovoljsko delo, čim lažjo pot do primernih programov in obenem čim več informacij, ki bi jim pomagale k odločitvi za prostovoljsko delo.

 

Vključitev v mrežo in s tem tudi v informacijski sistem www.prostovoljstvo.org je odprta za vse zainteresirane prostovoljske organizacije (NVO) in organizacije s prostovoljskim programom (javni zavodi), tudi tiste, ki z uvajanjem prostovoljstva v svoji organizaciji šele začenjajo.

Vključitev v mrežo omogoča objavljanje prostovoljskih del, novic in dogodkov ter dostop do obrazcev in dokumentov (ureditev internih aktov, pridobivanje in vključevanje prostovoljcev, izplačilo stroškov, nezgodno zavarovanje, vodenje evidenc, mentorstvo prostovoljcem), ki so v pomoč pri vzpostavitvi in izvajanju prostovoljstva v organizaciji. 

 

Obiskanost spletne strani www.prostovoljstvo.org

 

  • 101.215 obiskovalcev spletne strani in 435.812 ogledov v letu 2020.

 

Program Slovenske filantropije Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki deluje kot vsebinska mreža za podporo prostovoljstvu, je do konca septembra 2023 pridobil sredstva na javnem razpisu Ministrstva za javno upravoNamen programa je krepitev kapacitet prostovoljskih organizacij za razvoj kakovostnega prostovoljstva, razvoj njihove organizacijske strukture ter pridobivanje in širjenje njihovih znanj in veščin s področja prostovoljstva. Preko usposabljanj, svetovanja, mentorstva in informiranja spodbujamo kakovosten razvoj NVO in organizacij s prostovoljskim programom ter s tem gradimo njihove kapacitete. Pomemben element programa je povezovanje organizacij in posvetovanje z njimi o vseh ključnih temah na področju razvoja prostovoljstva.

S spodbujanjem sodelovanja in učinkovitega skupnega odzivanja na aktualne dogodke gradimo kapaciteto mreže in s krepitvijo lastnih kompetenc za zagovorništvo vplivamo na odločevalce.

 

Kontaktni osebi: Nina Lukashevich, Andreja Hleb, Sabrina Lever 01 433 40 24, slovenska@filantropija.org

 

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki